Körömvirág tájékoztató

Körömvirág

A körömvirág (Calendula officinalis) korunk egyik legkiválóbb és legsokoldalúbb gyógynövénye. A modern tudomány igazolta a történelem során feljegyzett tapasztalatokat és megállapította, hogy a körömvirágban található természetes hatóanyagoknak számos kedvező hatásuk van az emberi szervezetre. Ezek a következők: erős antioxidáns hatás, gyulladáscsökkentő hatás, antibakteriális hatás, gomba ellenes hatás, vírus ellenes hatás [1]. A legújabb kutatások bizonyítva látják tumorellenes hatását is [2,3]. Ezeket a kiváló tulajdonságokat a növény a benne levő flavonoidoknak, triterpéneknek, karotinoidoknak, keserű glükozidoknak és számtalan különleges illóolajnak köszönheti. Így a körömvirág egy különösen aktív gyógynövény, amely alkalmas számos bőrprobléma ápolására miközben lágyítja a bőrt és javítja annak rugalmasságát. A gyulladt, nehezen gyógyuló sebes, égési sérült (napégés is), hámsérült bőrfelület ápolására kiválóan alkalmas [4]. Ugyanilyen jól alkalmazható visszerek, visszérpangások valamint aranyér kezelésére [1]. A FÁMA Körömvirág bőrregeneráló balzsam elnevezésű készítmény alapanyaga a már fent említett válogatott, kiváló minőségű körömvirág kivonat, melyből a FÁMA a saját különleges eljárása alapján készíti el a balzsamot válogatott gyógyszer minőségű alapanyagok felhasználásával. Így garantáljuk, hogy az Ön bőre a legjobb ápolást kapja. Használatakor a tiszta bőrfelületet naponta többször vékonyan kenjük be a balzsammal.

[1] BP Muley et. al., Phytochemical Constituents and Pharmacological Activities of Calendula officinalis Linn (Asteraceae): A Review, Tropical Journal of Pharmaceutical Research, October 2009; 8 (5): 455-465.
[2] Boucard-Maitre Y, Boucard-Maitre Y, Algernon O, Raynaurd, J. Genotoxic and antitumoral activity of Calendula officinalis extract,. Pharmazie, 1988; 43: 220-221.
[3] Medina EJ, Lora AG, Paco L, Algarra I, Collado A, Garrido F. A new extract of the plant Calendula officinalis produces a dual in vitro effect: cytotoxic antitumor activity and lymphocyte activation, BMC Cancer, 2006; 6: 119-132.
[4] Arun K. MISHRA et. al. Effects of Calendula Essential Oil-Based Cream on Biochemical Parameters of Skin of Albino.