A családi vállalkozást 1986-ban alapította Dr. Fábián Miklós gyógyszerkutató okl. vegyész azzal a céllal, hogy elérhetővé tegye a korszerű növényi kozmetikumokat Magyarországon. Köszönhetően a gyógyszerminőségű alapanyagoknak és kiváló hatóanyagoknak, a kozmetikumok gyorsan népszerűvé váltak a vásárlók körében. Azóta számos alapanyag vált könnyen hozzáférhetővé és egyre több az új kozmetikai vállalkozás, de a tradicionális hatóanyagait a Fáma azóta is a saját titkos eljárásával készíti korszerű laboratóriumában, így megőrizve a több mint 30 éves minőséget a folyamatosan változó kozmetikai ipartól. Ezek a hatóanyagok a bio földből szüretelt körömvirág kivonatok, édesvízi zöld alga kivonatok selyem proteinek. Természetesen nem korlátozzuk magunkat a saját hatóanyagainkra, így rendelkezünk számos bio növényi olajjal, igazi különlegessének számító planktonból származó exocelluláris poliszachariddal, valódi növényi őssejttel és biovektorokkal, amik képesek számos bőrproblémát megoldani.

GMP gyártóhelyünket és laboratóriumunkat folyamatosan fejlesztjük, így magunk végezzük a mikrobiológiai vizsgálatokat, hogy így biztosítsuk alapanyagaink és termékeink kiváló minőségét. High Purity Reverse Osmosis System-el tisztított vizet használunk a kozmetikumaink előállításához. 2016-tól pedig bevezettük az UV-VIS Spektrofotometriás vizsgálatokat a növényi olajok és a napozó kozmetikumok ellenőrzésére. Gyártó berendezéseink között IKA homogenizátorok, KPG keverők és fűthető mágneskeverők is megtalálhatóak a 25 literes duplikált falú reaktor mellett. A tömegmérésekhez nagy pontosságú Mettler-Toledo és Adam mérlegeket használunk. Hatóanyag előállító berendezéseink között pedig van fotobiorektor, nagynyomású steril szűrő berendezés, IKA rotációs vákuumbepárló, Soxhlet extractor és saját fejlesztésű vízgőzdesztilláló.

Célunk, hogy a jövőben tovább fejlesszük tudásunkat a hatóanyagok előállítása területén, továbbá egyre gyorsabb és szélesebb körű bérgyártási lehetőségeket kínáljunk partnereink számára.

Köszönöm a vásárlóim és a partnereim töretlen bizalmát!

Fábián Attila
okl. vegyész
ügyvezető