Natúrkozmetikumok sikeres tartósítása

A sikeres natúrkozmetikum titka a hozzátartozó megfelelő tartósítás kifejlesztése. Tudtad, hogy a Phenoxyethanol-t az európai natúrkozmetikai címkézési szabványhoz csatlakozó nemzetközi tanúsítószervezetek (pl. Cosmos, ECOCERT, NaTrue, BDIH, Soil Association, Cosmébio, ICADA, demeter) 1998-től tiltják a minősített termékeikben?[1] Jelenleg egyre nagyobb a nyomás a nemzeti hatóságokon, hogy azokat a márkákat akik jogszerűtlenül használják a „natúrkozmetikum” jelzőt valamilyen módon szankcionálják.

A Fáma kutató laboratóriumában jelenleg 13 különböző tartósítószert kínálunk, hogy céljainak a legmegfelelőbbet tudjuk ajánlani legyen szó vizes, olajos vagy emulziós kozmetikai termékről. Rendelkezünk teljesen felszerelt mikrobiológiai laboratóriummal, így biztos lehet benne, hogy az eredmények megbízhatóak. Több mint 200 sikeres natúrkozmetikai termék tartósításában vettünk eddig részt a bőrön maradó, és lemosószerek kategóriákban egyaránt.

Célunk, hogy folyamatosan naprakészen tartsuk az ismereteinket a natúrkozmetikumok tartósítása területén - ami különösen gyorsan változik ebben az időszakban – és elsőként kínáljuk a legmodernebb tartósítási megoldásokat partnereink részére.

Szakértelmünket kínáljuk új vagy meglévő, klasszikus- és natúrkozmetikai termékek tartósításának fejlesztéséhez egyaránt.

Ha szeretné igénybe venni piacvezető szakértelmünket a kozmetikumok tartósítása területén, kérjünk jelentkezzen elérhetőségeink egyikén itt.

Telefon: +36 1 242 0629

E-mail: info [kukac] famacosmetics.hu“Phenoxyethanol has been banned from the Ecocert standard since 1998 and the Cosmos standard has taken the same position. Both standards use the precautionary principle – when there is scientific evidence that an ingredient, technology or process could pose a health or environmental risk it will not be allowed. The Cosmos board periodically reviews ingredients and can make changes to ingredient conformity as needed.” –Chris Koestline, Ecocert Certification Officer & Inspector

[1] http://www.cosmos-organic.co.uk/about_cosmos_organic/about_cosmos_organic.htm